Пятница, 29.03.2024, 14:31
Шахи Поділля
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Besucherzahler attractive russian brides from Moscow
счетчик посещений
Главная » 2011 » Октябрь » 19 » Чемпіонат міста Хмельницького завершився
21:07
Чемпіонат міста Хмельницького завершився

З 12 по 18 жовтня 2011 року в Хмельницькому ШШК проходив Чемпіонат міста з шахів серед чоловіків та жінок. У змаганнях чоловіків, за швейцарською системою у 9 турів взяло участь 30 шахістів. У жіночому турнірі семеро учасниць за коловою системою виборювали звання чемпіонки. Контроль часу - півтори години кожному до кінця партії.  

Стартовий список учасників: 

1 Разін Вадим кмс 2383 
2 Понятишин Ярослав кмс 2309
3 Іванов Володимир кмс 2183
4 Попов Сергій кмс 2142
5 Кравець Олександр 1 2082
6 Шевчук Дмитро 1 2080
7 Боднар Богдан 1 2068
8 Сосніцький Олександр 1 2016
9 Гуменюк Сергій 1 2015
10 Блонський Станіслав 1 2007
11 Руденко Станіслав 1 1997
12 Северин Костянтин 1 1985
13 Шостацький Василь кмс 1982
14 Тужанський Владислав 1 1974
15 Баула Андрій 1 1972
16 Сніховський Владислав 1 1963
17 Галевський Микола 1 1962
18 Слободянюк Іван 1 1951
19 Довгань Орест 1 1948
20 Якимчук Анатолій 1 1943
21 Багмет Олексій 2
22 Бевз Михайло 2
23 Борейко Михайло 2
24 Горай Вадим 2
25 Дуднік Григорій 2
26 Жолкевський Євген 2
27 Легкий Артем 2
28 Скрягін Іван 2
29 Чуркін Олексій 2
30 Ясинський Валентин 2
31 Іващищин Володимир 2

Жінки
1.Білоус Емілія кмс
2.Коштенко Валентина 1
3.Публічук Алевтина 1
4.Соломна Світлана 1
5.Зінгайло Марина 1
6.Дзятко Євгенія 2

7.Єфремова Наталія 2

Незважаючи на результати,головними персоналіями турніру були судді на чолі з "міжнародним арбітром" Харьковим А.Л., які своїми не компетентними діями, або взагалі бездіяльністю в деякій мірі і вирішили призові місця шахістів. Замість того щоб підтримувати тишу і комфортну ситуацію для гравців, самі її і порушували.Телефонний дзвінок шахіста під час гри, які дії арбітра? Правильно подумали,- поразка! Але наші судді вважають інакше-можна просто посміятись і комедія під назвою "шаховий турнір на чолі з Харьковим" продовжується... Жаль, але така ситуація на теренах нашого міста триває не мало часу... Щодо підсумкових результатів,то вони такі: 

1 Разін В. кмс 8,5 очок
2 Попов С. кмс 7,5
3 Понятишин Я. кмс 7
4 Кравець О. 1р. 6
5 Боднар Б. 1р. 5,5
6 Довгань О. 1р. 5,5
7 Северин К. 1р. 5,5
8 Іванов В. кмс 5
9 Руденко С. 1р. 5
10 Блонський С. 1р. 5

Серед жінок:

1 Зінгайло Марина 5 очок з 6
2 Білоус Емілія 5
3 Коштенко Валентина 4
Просмотров: 2731 | Добавил: scacchista | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 261 2 »
25 dixi  
-1
а слабо подписаться под информацией красного цвета!??? Или автор плохо знает этику поведения ставя сомнительные знаки препинания! Смотрите ,чтобы этими лапками Вас не придавило Найди мужества и подпишись...

26 Shadow  
0
Шановний dixi, якщо Ви уважно подивитесь на новину, то внизу можна побачити хто її добавив. Автор ні від кого не ховається на відміну від Вас, пане "інкогніто". Надалі слідкуйте будь-ласка за своїми репліками, та підписуйтесь справжнім прізвищем.

24 Валера  
-1
Никого не засудили в данном споре, решение принимали не только судьи, но и были свидетели, которые звука от телефона не слышали! Поэтому: "После боя кулаками не машут..."

23 Илья Пугачев  
2
Был звук - поражение. Не было звука - тогда судья за нарушение правил (пользование телефоном) может на свое усмотрение наложить одно из взысканий, предусмотренное Правилами - предупреждение, поражение, и др. О чем вы тут спорите, что за глупые любители пошли...

16 sport_for_all  
2
Читаємо Правила шахів (ФШУ, видання третє, Київ 2009 рік)
Розділ І Правила гри; Стаття 12 Поведінка гравців; пункт 12.3 (б) (а взагалі це сторінка 21):
"Без дозволу арбітра забороняється мати при собі в ігровій зоні мобільні телефони або інші електронні засоби зв'язку, якщо їх повністю не вимкнено. Якщо один з таких засобів гравця спричинить звук, то цьому гравцю має бути зараховано поразку. Результат партнера перемога. Проте, якщо він не може поставити мат за будь-яку кількість можливих ходів, результат партнера - нічия."

Ключові слова тут я думаю всі побачили.

Якщо перед початком турніру суддями оговорювалося виключення телефону, як таке яке не має спричиняти звук, то судді в даному випадку праві, що не зарахували Разіну поразку.

Якщо ж оговорювалося повне виключення телефонів, як засобів які можуть слугувати пристроями для підказок, то рішення суддів не вірне. angry

Але я не думаю, що чемпіонат м.Хмельницького настільки поважні змагання, де потрібна повна ізоляція гравців від зовнішнього світу з метою запобігання підказкам чи ще там чомусь. biggrin

17 scacchista  
1
Якщо ж подібне не обговорювалось,тоді діють Правила.При том для всіх однакові.

18 sport_for_all  
1
Все вірно, правила повинні бути єдині для всіх! Але справа в тому, який варіант ми виберемо? Той, що починається "без дозволу арбітра ...", чи той де уточнюється (а може радше роз'яснюється) про звук?

Я тобі співчуваю, але чесно кажучи, з того, що я тут прочитав, перебуваючи на твому місті, я б (сподіваюся - бо як-то кажуть ніколи не зарікайся) ні про яке засудження з боку суддів мови не вів би.
Всежтаки чемпіонат м.Хмельницького це не етап Великого шолому, чи ЧС, чи щось подібне.
І не зациклюйся на цьому, краще займайся шахами і, я думаю, попри будь-які суддівські помилки ти виграєшь не тільки в Разіна.

19 vik-77  
2
Повністю згідний biggrin

20 Натали  
2
Не має значення, які це змагання: міського, обласного чи іншого рівня. Правила одні і дотримуватись їх потрібно постійно, оскільки на результативність дуже впливає психологічний фактор, і судді тут відіграють немаловажливу роль, підтримуючи порядок, тишу і створюючи затишну атмосферу в ігровому залі. Дуже приємно було приймати участь в жіночому Чемпіонаті України. Під час змагань була абсолютна тиша, будь-які розмови ігроків під час та після туру одразу присікалися суддями. Був один випадок телефонного дзвінка, після якого не потрібно було звертатися до судді - він одразу зафіксував поразку, підійшовши до столу і зупинивши годинник. Подобаються також дії судді нац. категорії на Вінничині Дорофєєва, який безоговорочно одразу фіксує поразку в даному випадку.

21 sport_for_all  
-1
Ви все вірно говорите.
Але я трошки заперечу. Хоча б тому, що сам проводжу різні змагання з різних видів спорту.
На нашому місцевому рівні провести змагання так як пише книжка практично НЕМОЖЛИВО. Все починається з фінансування та матеріально-технічної бази, що в свою чергу тягне за собою все інше: не кваліфіковані судді; різні шахові фігури за дошкою; гра проходить не в окремому приміщенні, а в залі де повно любителів; не участь провідних шахістів, недотримання певних правил і т.д. Ми в Шепетівці проводимо також ЧМ. І в нас є оговорки на рахунок телефону. Так, наприклад, якщо людина має отримати важливий двінок, вона віддає телефон судді, який слідкує за телефоном і у разі дзвінка кличе гравця до телефону - це все відволікає суперника також, може впливати на хід партії. Плюс змагання проходять в шаховому клубі, куди може прийти будь хто просто пограти в шахи - всіх простих захожих не проконтролюєш на рахунок чи зайшли вони з вимкненним телефоном чи ні. А відстань між гравцями і простими любителями максимум два метри, і таких нюансів безліч. І якби ми в нас повністю дотримувалися правил я сумніваюся, що набрав би з десяток гравців. Грали б одні пенсіонери. І багато людей з-за своєї роботи чи сімейних питань просто не прийняли б участь. На нашому місцевому рівні головне я вважаю - це залучення якнайбільшої кількості учасників і створення умов для їх участі через певні поступки.
Але знову хочу зауважити читайте правила!!!, де як я вже наголошував пишеться про "дозвіл арбітра" і ще додається про ЗВУК. ЗВУК, я так думаю, це для змагань нашого рівня (місцевих). Просто якби було принципово повне виключення телефону, то про ЗВУК ніякої мови в ОФІЦІЙНИХ ПРАВИЛАХ не було б. Я думаю ви з цим погодитеся. І ЗВУК саме від дзівнка чи СМС, тому що телефон може впасти на підлогу і також спричинити звук, але за це поразку не ставлять. На мою думку, виокремлення ЗВУКУ в правилах робиться тому, що саме ЗВУК може різко вплинути на гру суперника чи оточуючих, особливо в цейтноті.
А в тій ситуації про яку тут йде суперечка, як я зрозумів, ЗВУКУ не було. Тому, ще раз повторюсь, якщо перед початком змагань суддя не наголошував на повному відключені телефонів, то Разіну поразку немає за що ставити. Наприклад суддя міг сказати так (чую майже на всіх змаганнях)- "Якщо в когось задзвенить телефон", то йому автоматично зараховується поразка. Це стандартний вислів усіх суддів, де зовсім немає мови про повне відключення телефону. Повне відключення телефонів застосовується для запобігання отримання гравцем підказок.

22 Gena  
0
Цілком вірно.Дозволю і собі процитувати Правила шахої гриФІДЕ:"Правила шахової гри не можуть охоплювати всі можливі ситуації,що виникають під час гри,а також не можуть передбачити усі організаційні питання...Крім того,занадто докладні Правила могли позбати арбітра волі судження та перешкодити йому приймати рішення,що диктуються справедливістю,логікою та конкретними обставинами"

15 Харьков  
0
Не кажется ли вам, дорогие участники этой дискуссии ,что под ником Гена шифруется сам Вадик?!

13 Ник_Горбач  
1
Пане Гена вас не підтримують!

14 Gena  
0
Не розумію в чому мене не підримують

Втому,що як зізнаєтьсяЯрослав,звуку звінка дійсно не було?Абули тільки"перелякані очі"Разіна.Невже Ви вважаєте,що за це слід було б зарахувати Разіну поразку?
А по-друге:чому Випишете"не підтримують".Напевно,слід було б написати"не підтримую.

10 Shadow  
2
Було б цікаво почути думку Вадима Разіна з цього приводу. Важко зробити висновок заслухавши лише одну сторону...

8 Maestro  
2
scacchista ---> Як засудили, то тобі зарахували поразку??? 3 хв проти 30 в тебе... як тебе засудили???

9 Badgio  
1
Цікава думка, є раціональне зерно, хоча і таке можливо... Але як сказав Панов : "Проигравший всегда виноват".

11 scacchista  
0
Чи можна нормально грати,коли судді нуль уваги на твої зауваження плюс своїми іронічними підсмішками роблять тебе не буду писати ким....Вони навпаки мене і звинувачують,а повинні підійти до суперника і запитати чи справді в нього грав телефон і тоді робити висновки,замість того щоби відразу захищати суперника, бо він МАЕСТРО для них...!

12 Badgio  
2
Тут я згідний, але потрібно переграти суперника за шаховою дошкою, в мене була ситуація така ж, самі памятаєте, але за результат я виню тільки себе... cool

6 Gena  
-2
Інформація Ярослава неправдива.Мобілка в Разіна не дзвонила.Це підтвердили троє суддів і гравці,які грали поруч.

7 scacchista  
0
Все правильно,не було звуку,але хто під час свого цейтноту(3 хв) проти 30хв в суперника,буде просто так підриватися з місця(зробивши перелякані очі) швиденько руку в кишеню до телефона і виходити на вулицю щоб його вимкнути повністю і видалити цей входящий дзвінок??!Мовчу вже про це, коли в інших телефон дзвонить протягом 1-2 хв а судді просто усміхнені.Нормальний суддя відразу ставить поразку,без коментарів.

5 Gena  
-2
Hello

1-10 11-13
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск по сайту
Форма входа
Топ-15 по рейтингу
  • Разин В.-2513
  • 2428 ФИДЕ
  • Михалец Л.-2475
  • 2329 ФИДЕ
  • Нечаев А.-2426
  • 2327 ФИДЕ
  • Ганин М.-2400
  • 2403 ФИДЕ
  • Полищук О.-2275
  • 2128 ФИДЕ
  • Понятышин Я.-2322
  • 2146 ФИДЕ
  • Янюк В.-2387
  • 2227 ФИДЕ
  • Пастухов И.-2350
  • 2227 ФИДЕ
  • Герасименюк М.-2268
  • 2133 ФИДЕ
  • Иванов А.-2225
  • 2180 ФИДЕ
  • Шевчук О.-2300
  • 2093 ФИДЕ
  • Иванов В.-2169
  • 1949 ФИДЕ
  • Возный К.-2181
  • 2133 ФИДЕ
  • Довгань О.. -2231
  • Весь рейтинг
  • Календарь
    «  Октябрь 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31
    Архив записей
    Задача дня від Shredder



    Игры онлайн

    Copyright MyCorp © 2024 Сделать бесплатный сайт с uCoz